• Orvos kereső
« összes orvos

Szakterület: torokfájás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Streptococcusos garatgyulladás vagy torokgyulladás egy betegség, amelyet “A csoportu sztefoccus nevű baktérium okoz. A torokgyulladás kihat a torokra és a mandulékra. A mandulák a torokban, a száj hátsó részén elhelyezkedő két mirigy A torokgyulladás kihathat a gégére is . Gyakori tünetei többek között a láz, fájdalom a torokban (más néven torokfájás), és duzzadt mirigyek (nyaki nyirokcsomók). gyermekek körében a torokfájások 37%-át torokgyulladás okozza.

A torokgyulladás a beteg egyénnel történő közeli érintkezés útján terjed. A torokgyulladás jelenlétének bizonyításához torokváladék tenyésztés elnevezésű vizsgálat szükséges. A torokgyulladásos eset még e nélkül a vizsgálat nélkül is valószínűsíthető a tünetek alapján. Antibiotikumok segíthetnek a torokgyulladásos egyéneken. Az antibiotikum olyan gyógyszer, amely megöli a baktériumot. Főként a komplikációk megelőzésére használt, mint például a reumás láz, semmint a betegség időtartamának lerövidítésére.

A betegség leírás a wikipédia 2012.08.27-én elérhető állapotát tükrözi. A lap idézett szövege Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt van; egyes esetekben más módon is felhasználható. Részletekért lásd a wikipédia felhasználási feltételeket. Az orvoshop.hu Zrt. nem vállal felelősséget a szöveg pontosságáért és teljességéért.


Orvosok, akikhez panaszával fordulhat